Press "Enter" to skip to content

Sunwaves festivalen i Rumänien

Nu är det lite mer än en månad kvar innan Rumäniens populära festival Sunwaves Festival går av stapeln för tionde året i rad! Tillställningen kommer att hållas i Mamaia Nord, som är en populär semesterort i Constanța distriktet, som ligger drygt 2.2 mil utanför Bukarest. Sunwaves festivalen, som bjuder på modern elektronisk musik, drar igång den 27 april och pågår fram till den 1 maj. Den första Sunwave festivalen höll år 2007 och i år är det tionde året som festivalen arrangeras och som deltagare kan man nog räkna med något helt spektakulärt.

På festivalens hemsida sunwaves-fest.ro finner man biljetter och all den information man behöver. Biljetterna kostar idag 189 lei, alltså drygt 420 SEK, och ger dig tillgång till festivalområdet hela dagen och kvällen. När man köpt biljetten och ska boka flyget reser man till Bukarest Internationella Flygplats “Henri Coanda”, som ligger dryg 2.2 mil bort från Mamaia Resort. Här kan man välja att antingen ta tåget, som tar ca 2,5 timme, från Gara de Nord till Constanta (Bucuresti Nord till Constanta), som är den närmaste stationen till Mamaia. Från Constanta kan man sedan åka kommunalt till resorten. Utöver tåg kan man även ta en buss från Bukarest till Gara De Nord som tar ca 4 timmar och därifrån får man åka kommunalt till slutdestinationen. Att hyra bil brukar dock vara det smidigaste sättet att ta sig till Mamaia och brukar ta runt 2,5 timme.

Boende finner man ganska snabbt, men man bör ha bokat hotell eller liknande innan avresa. Under festivalperioden är det många som även hyr ut sina lägenheter men dessa kan bli kostsamma och det smidigaste och säkraste är självklart att hyra hotell eller bo på vandrar hem under festivalen. De flesta hotellen ligger mellan 2 till 20 minuter från festivalområdet och vill man komma så nära som möjligt får man raska på.

Utöver reseinfo kan det även vara bra att tänka på att trots att värmen under dagarna kan kvällarna bli mycket kalla – så tänk på att klä dig efter väder!

Sunwaves Festivalen är en magisk festivalen och ett utmärkt val för dig som älskar elektronisk musik! Missa inte att boka din biljett – de säljer som smör!

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *