Press "Enter" to skip to content

Taxiresor i Rumänien

När man kommer till ett nytt land är det alltid svårt att välja rätt taxi. I detta inlägg kommer jag att ge dig mer information om hur du kan beställa en taxi på säkrast sätt. Men det finns alltid en chans att du blir överdebiterad ändå, så var på din vakt.

Redan när du kommer till flygplatsen så ska du inte ta den fösta taxin som står utanför. Detta är eftersom att många taxichaufförer tar tillfället i akt att lura turister på en rejäl summa för en resa till hotellet eller lägenheten du kommer bo i. För att få en säker och prisvärd resa från flygplatsen bör du kolla in automaterna som finns på varje flygplats. Genom dessa automater kan du beställa bra taxichaufförer med rimliga priser. Nyligen så har vissa automater blivit avstängda vilket försvårar detta. Ifall du kommer till en flygplats som inte har någon automat bör du gå omkring bland de olika taxichaufförerna och fråga hur mycket din resa kommer kosta. Du kommer säkert få väldigt många olika svar så fall inte för den första taxin, chansen är att priset du får är överdebiterat. När du väl valt din taxi är det väldigt viktigt att du och taxichauffören kommer överens om priset innan ni börjar fara, alternativt kolla att taxametern slås på så att du inte kan bli lurad.

Ska du beställa en taxi från hotell så är det väldigt smart att be receptionisterna boka en taxi åt dig. Genom att göra detta så hittar receptionisterna det bästa och mest prisvärda taxiresan och du behöver inte vara rädd för att bli lurad på hundratals med pengar. Det finns även appar du kan använda för att boka en taxi. Apparna är också ett väldigt säkert alternativ då taxichaufförerna tävlar med varandra och försöker få mer kunder genom att erbjuda bra priser och konkurrera ut de andra taxibolagen. Några av apparna du kan använda är: Meridan Taxi, Speed Taxi, Cris Taxi, Taxi Cobalcescu, Taxi Pelicanul, Taxi Bucharest – Airport Transfer, BlackCab, TaxiLeone.

När du sedan ska tillbaka till flygplatsen måste du säga detta till taxichauffören innan ni börjar åka. Detta är väldigt viktigt eftersom alla taxichaufförer har inte tillstånd att köra dit.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *