Press "Enter" to skip to content

Historiska platser i Rumänien

Rumänien är ett mysigt och fint land som har många historiska platser som väntar på att bli upptäckta. Det kan vara bra att lägga upp en plan inför sin resa, detta för att se till att du får ut så mycket som möjligt av din semester. Huvudstaden Bukarest brukar vara populärast bland turister och besöks därför mest. Om du befinner dig i Rumäninen finns det ett par ställen du inte får missa att besöka.

Rupea Fortress

Rupea Fortress är en historisk plats som är belägen i Rumänien. Denna plats är perfekt att besöka för dig som älskar natur och historia. Här bör du ta med dig en kamera och vara beredd på att ta massvis med foton under din vistelse. Rupea Fortress anses vara en av de vackraste ställena i Rumänien!

rupea-fortress-rumänien

Romanian Athenaeum

Athenaeum är ett jättevackert konserthus där man kan titta på teater och pjäser. Konserthuset finns i Bukarest och tusentals turister besöker denna plats varje år.  För dig som är ute efter att se en historisk plats och få lite underhållning på köpet!

atheneum-romania

Mogosoaia Palace 

Mogosoaia Palace är ett palats som går att besöka om du befinner dig på språng i Rumänien. Det är inte alls ovanligt att par kommer till denna fantastiska plats för att ta kärleksbilder tillsammans. Även här bör du göra din kamera redo för en hel del häftiga bilder!

mogosoaia-palats-rumänien

Besök ett Escape room

Denna plats skulle vi inte direkt kalla för historisk men du ska definitivt besöka ett Escape Room om du är ute efter att göra någonting extra roligt på din resa. Denna nöjesaktivitet kan man göra tillsammans med hela familjen eller med ett gäng vänner. Utmana er själva och upplev hur det är att vara en fånge på fortet!

escape-room-rumänien

Gå upp upptäcksfärd i staden

Upplev centrum i Rumänien som innehåller fina byggnader och platser. Där kan du passa på att stanna förbi en affär, restaurang eller en vacker byggnad. Här nedan kan du se en bild på Bukarest som är Rumäniens huvudstad.

bukarest-city-rumänien

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *