Press "Enter" to skip to content

Sci-fi inspirerade Salina Turda

Om du har vägarna förbi Turda, Transylvania kan du hitta en temapark 120 meter under jorden. Detta är Salina Turda som har 2 000 år av historia i bagaget, som idag är det största museet i världen för en saltgruva och helt klar det mest fantastiska! Förutom att ha används som en saltgruva, har Salina Turda fått agera som ost-förvaring och bombskydd under andra världskriget efter det slutade användas år 1932 för sitt ursprungliga syfte. Idag är Salina Turda en futuristiskt och väldigt imponerade turistattraktion. Det rankades till och med som “the most beautiful underground place in the world” av  Business Insider och rankades i en gång i “25 hidden gems around the world that are worth the trek”.

Saltgruvan har en imponerande historia och kan dateras bak till 1075 och har genererat bordssalt från medeltiden. Sedan 1992 har Salina Truda varit öppet för turister och även används för  saltrumsbehandlingar. År 2010 öppnades dörrarna efter ett 2-årigt projekt att omvandla saltgruvan till det överväldiga nöjesfältet, som kostade 6 miljoner euro.

När du idag besöker temaparken kommer du få åka 120 meter ner under jorden och där mötas av en magisk värld. Här kan du göra allt ifrån bowla, åka pariserhjul, spela minigolf till och med paddla i den underjordiska sjön. För den som tycker om att slappna av kan du besöka spa avdelningen! Det är alltså en enorm nöjespark med känslan av att man är i en science fiction film. Salina Turda är öppet året runt mellan 9:00 – 19:00. Du kommer dock inte vara ensam att besöka denna imponerade turistattraktion, då Salina Turda har runt 600 000 besökare om året. Tiden spenderad under jorden kommer garanterat erbjuda massor av skoj och vara något att minnas.

Salina TurdaSalina Turda

Om du vill veta mer om Salina Truda tycker vi att du ska kolla in denna film KLICKA HÄR för att komma till den.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *