Press "Enter" to skip to content

Upptäck Draculas slott!

Rumänien är väldigt känt genom en viss person, greve Dracula. Som ni kanske vet så var greve Dracula inte en bloddrickande vampyr, han var egentligen en furste med namnet Vlad III. Namnet Dracula kom från Vlads far som var oerhört grym och blev därför kallad för Dracul. Dracul betyder “drake” eller “Djävul” på gammal rumänska, Dracula betyder “djävulens son”. Efter hans fars död så tog Vlad III över och styrde över hans rike och satte skräck bland både hans soldater samt fiender. Han var också enormt känd för att spetsa sina fiender med en enorm pål, han fick då namnet Vlad pålspetsare. Dracula levde mellan 1431 – 1476. Dracula bodde faktiskt inte i det som kallas för Draculas slott utan han har bara varit där och besökt slottet.

Bran slottet (Draculas slott) är mest känt som Draculas slott. Det har blivit kallats Draculas slott eftersom att detta slott som byggdes 1212 påminner om Draculas styre. De tjock murarna, höga tornen, små rummen och de trånga gångerna i slottet skapar en väldigt obehaglig känsla samtidigt som det är väldigt fascinerande. Slottet är byggt längst upp på berg en liten bit utanför den medeltida staden Brasov. Från toppen av berget har man en fantastiskt utsikt över naturen i Rumänien. Inuti slottet möts du av många små rum med gamla möbler och inredning från 1400 – talet. Det finns mängder av gamla och häftiga vapen på utställning och hela slottet är byggt som ett litet samhälle så det finns väldigt mycket att utforska. För att utöka känslan av skräck så har även Bran slottet en tortyrkammare som du kan utforska. Här kan du kolla på alla gamla och hemska tortyrredskap som användes för många år sedan.

Bran slottet har blivit ett av Rumäniens största sevärdheter och vi uppmanar alla turister i närheten att besöka det. Du får uppleva ungefär hur levnadsstandarden var för folket runt 1400 talet samt får du en sagolik utsikt över den Rumänska naturen.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *